Kimike plastike

14 nëntor 2012

Kujdes: Kimikatet zakonshme shtëpiake mund Shkaktimi i kancerit!

Brief: kimike të përbashkëta gjenden në produktet shtëpiake mund të jetë shkaktuar një varg të problemeve mjekësore të tilla si kanceri, reduktuar pjellorisë dhe trashje, Daily Telegraph njoftoi.

Kimikate të zakonshme gjetur në produktet shtëpiake mund të jetë shkaktuar një sërë problemesh mjekësore të tilla si kanceri, fertilitetit të zvogëluar dhe trashje, Daily Telegraph njoftoi. Agjencia Evropiane e Mjedisit (EEA) paralajmëroi sende të tjera të tilla si kozmetike dhe ilaçe të cilat përmbajnë kimikate endokrine ndërprerë (EDCs) mund të jenë të dëmshme për njerëzit.

Kohët e fundit, CNN raportoi se, në bazë të Grupit Punues Mjedisor, 75 për qind e 800 sunscreens testuar në SHBA përmbante përbërësit potencialisht të dëmshme. Vetëm një e katërta e tyre ishin efektive në mbrojtjen e lëkurës tonë pa asnjë toksicitetit.

Zyrtarët thanë se nuk kishte prova të forta se këto kimikate të shkaktojë dëm dhe paralajmëroi kundër përdorimit të tyre, por nuk e rekomanduar një ndalim të plotë.

Për shembull, 56 për qind e produkteve të përfshira oxybenzone, i cili shërben për të absorbuar UV. Por studimet tregojnë se oxybenzone mund të thithen nëpërmjet lëkurës, dhe ajo besohet të jetë i lidhur me përçarje të hormoneve, dëmtimin qelizor dhe mund të çojnë në kancerin e lëkurës.

Agjencia paralajmëroi se pesë klasat e kimikateve të nevojshme shqyrtim më shumë. Këto përfshinin phthalates, të cilat janë gjetur shpesh në pesticideve. Përfshirë edhe PCB ishin Bisphenol A dhe të tjera, të cilat janë gjetur gjithnjë në sunscreen dhe kimikateve të përdorura në pilula kontraceptive.

* Fillimisht postuar: Kujdes: Kimikatet zakonshme shtëpiake mund Shkaktimi i kancerit!

No Comments »

Nuk ka komente ende.

RSS për komentet për këtë post. URL ndjekëse

Lini një koment

Powered by WordPress