Kimike plastike

4 janar 2013

Elektronikë plastike është vetëm në ngjitës

Paraqitur sipas: Kimike Hulumtime plastike - Tags: , , , - Administrator @ 08:52

Në elektronikë ka një kuptim të përbashkët që silic dhe të tjera elemente janë përgjegjëse për sjelljen Gadgets tona për jetën, ndërsa plastike shërben si strukturë mbështetëse. Por, çfarë nëse se plastike mund të jetë dy trurin dhe Brawn? Më mirë akoma, çfarë nëse plastike ishte i lakueshëm mjaftueshme për të formuar të gjitha llojet e elektronikës të vishet dhe të pajisjeve mjekësore të implantueshme edhe?

Në fakt, elektronike e bëra nga plastike përçueshëm kanë qenë në veprat për të paktën një dekadë. Midis tyre, një nga vështirësitë ka qenë tejkalimin është një humbje e përçueshmëri elektronike plastike kur janë shtrirë shumë larg.

Një ekip i hulumtuesve nga SHBA, Koreja e Jugut dhe Kina thonë se ata kanë gjetur një metodë për të mbajtur një lidhje elektrike edhe pas shtrihen plastike bërë posaçërisht tyre më shumë se katër herë madhësinë e saj normale. Çelësi është që të bëjë një polimer shumë poroz, dhe pastaj plotësoni ato poret me metal të lëngët.

Paramendoni se, këto "3-D përçuesve stretchable" duke u përdorur për të bërë sytë artificialë që rivendosur vizion apo lëkurë sintetike që monitoron nivelet e glukozës në gjak. A bit jashtë atje, unë e di, por shkenca ka një aftësi për të zënë hapin me science fiction.

* Fillimisht postuar: Elektronikë plastike është në ngjitës

No Comments »

Nuk ka komente ende.

RSS për komentet për këtë post. URL ndjekëse

Lini një koment

Powered by WordPress