Kimike plastike

26 shtator 2012

OBSH konfirmoi Diesel shter mund të shkaktojë kancer të mushkërive

Paraqitur sipas: Kimike Hulumtime plastike - Tags: , , , , - Administrator @ 09:08Brief: BBC raportoi së fundmi se një panel i ekspertëve që punojnë për Organizatën Botërore të Shëndetësisë thotë se tymi shter nga motorët me naftë në fakt mund të shkaktojë kancer. Ai arriti në përfundimin se exhausts ishin padyshim një shkaku i kancerit të mushkërive dhe mund të shkaktojnë edhe tumore të fshikëzës.

Një panel i ekspertëve që punojnë për Organizatën Botërore të Shëndetësisë thotë se tymi shter nga motorët me naftë në fakt mund të shkaktojë kancer, BBC raportoi. Ai arriti në përfundimin se exhausts ishin padyshim një shkaku i kancerit të mushkërive dhe mund të shkaktojnë edhe tumore të fshikëzës.

Studimi bazohet në përfundimet e saj kërkimore në mesin e punëtorëve të rrezikut të lartë të tilla si minatorët, punëtorët hekurudhore dhe shoferët kamion. Megjithatë, paneli tha se të gjithë duhet të përpiqen të kufizojnë ekspozimin e tyre ndaj tymi naftë.

Agjencia Ndërkombëtare për Kërkime mbi kancerit ka etiketuar tani exhausts si një shkak të caktuar të kancerit.

Exhausts naftë janë tani në të njëjtin grup si carcinogens duke filluar nga çakëll druri për plutonium, si dhe nga rrezet e diellit të alkoolit.

Ajo është menduar njerëzit që punojnë në industritë me rrezik të lartë të ketë lidhje me një rrezik 40% rritje të zhvillimit të kancerit të mushkërive.

* Fillimisht postuar: KUSH konfirmuar Diesel shter mund të shkaktojë kancer të mushkërive

No Comments »

Nuk ka komente ende.

RSS për komentet për këtë post. URL ndjekëse

Lini një koment

Powered by WordPress