Kimike plastike

17 prill 2012

Coca-Cola dhe Pepsi qenë deklaruar se kancerogjen përmbante

Paraqitur sipas: News Tregut plastike - Tags: , të , të , e , , - Administrator @ 9:28 am

Një përbërës i përdorur në Coca-Cola dhe Pepsi është një rrezik kanceri dhe duhet të ndalohet, një grup me ndikim lobi ka pohuar.

Shqetësimet lidhen me një agjent artificial kafe për t'u ngjyrosur që hulumtuesit thonë se mund të jetë shkaktuar mijëra të kancerit. "Ngjyrosje karamel përdorur në Coca-Cola, Pepsi, dhe ushqime të tjera është e kontaminuar me dy kanceri i shkaktuar-kimike dhe duhet të ndalohet ", tha Qendra për Shkencë në Interes Publik (CSPI), një lobi shëndetësor grup me bazë në Washington, DC.

Këtë mëngjes Coca-Cola hodhi poshtë shqetësimet e CSPI së. Një zëdhënës tha: 'pijet tona janë plotësisht të sigurt. Deklarata CSPI e papërgjegjshme insinuates se karamel përdorur në pijet tona është i pasigurt dhe maliciously ngre shqetësime kancerit në mesin e konsumatorëve. Kjo ka një dëmtim në shumë publike për të cilën CSPI pretendon për të shërbyer. Studimet tregojnë se karamel ne përdorim nuk shkakton kancer ".

Fillimisht postuar: Kimike plastike

No Comments »

Nuk ka ende komente.

RSS për komentet për këtë post. URL ndjekëse

Lini një koment

Powered by WordPress