Kimike plastike

11 korrik 2012

Pëlhurë e re perfitohet nga qumshti derdhur

Shkarko high-end pëlhurë bërë nga qumështi i derdhur.

Siç njoftoi CNN, çdo vit, evropianët hidhni ton qumësht konsiderohen të pasigurt për konsum njerëzor. Tani, një kompani gjermane është kthyer qumështin e derdhur në fund të lartë modës.

Anke Domaske, një biokimisti kthyer stilisti, është shpikësi i QMilch - një pëlhurë bërë tërësisht e qumështit.

Pëlhurë është krijuar nga qumështi e cila lejohet të eksitohet para se ajo është kthyer në një pluhur. Ajo është e nxehtë dhe pastaj të përzier me përbërësit të tjera natyrore dhe u shndërrua në fije.

QMilch ka një të ndjehen të ngjashme me mëndafsh, dhe është marketed si një fije luksoze.

Fillimisht postuar: Kimike plastike

No Comments »

Nuk ka ende komente.

RSS për komentet për këtë post. URL ndjekëse

Lini një koment

Powered by WordPress