Kimike plastike

11 Maj 2012

Merrni një gotë çaj do të jetë helmuar akoma?

Paraqitur sipas: News Tregut plastike - Tags: , të , e , të , të - Administrator @ 5:58 am

Të mërkurën, një raport nga Greenpeace përshkruara në pesticide - përfshirë kimikate kancerogjene dhe të ndaluara - e gjetura në 18 teas kineze, duke përfshirë edhe disa prej markave më të njohura të vendit.

Tea mund të ketë një histori të gjatë në Kinë, por ajo ka qenë e vështirë të përjashtojë nga skandalet e sigurisë ushqimore që kanë pllakosur vendin në vitet e fundit.

"Ju nuk e dini se sa njerëz - dhe për sa kohë - kanë qenë duke pirë pesticide unknowingly toksike në çaj e tyre," tha Wang Jing, një aktivist për ushqim dhe bujqësi me Greenpeace, në një deklaratë.

Sipas raportit, 14 nga 18 teas testuar përmbajnë pesticide që mund të ndikojnë pjellorisë, të dëmtojë një fëmijë të palindur apo të shkaktojnë dëme gjenetike.

Raporti është vetëm i fundit në një varg skandalesh të sigurisë ushqimore për të goditur sektorin e Kinës çaj. Unilever Fundit bien kujton një grumbull të çaj Lipton i "hekurt Buddhës" për shkak se ajo përmbante nivele të tepërta të earths rralla.

Një kontroll më parë qeveria e markave oolong çaj kishte gjetur se 19 nga të 58 markave të testuar nuk arriti të përmbushë standardet, duke përfshirë "Buda Hekurt" Lipton së.

Raporti Greenpeace gjeti se edhe disa nga teas më të famshme dhe të shtrenjta të shitura nën markat si Wuyutai, të Tenfu dhe tetë kuaj, pesticideve të përfshira që janë ndaluar në Kinë. Një çaj, Iron Richun e Buddha Nr 803, u gjet të përmbajë 17 llojet e ndryshme të pesticideve.

Përpjekjet e Pekinit për të trajtuar problemin e sigurisë së ushqimit deri më tani kanë qenë fragmentare dhe përdorimin e tepruar të pesticideve është e zakonshme në bujqësinë kineze. Duke gjykuar nga progresi deri tani, mund të jetë një kohë ende para aficionados Kinës çaji mund të pini lehtë.

Fillimisht postuar: Kimike plastike

No Comments »

Nuk ka ende komente.

RSS për komentet për këtë post. URL ndjekëse

Lini një koment

Powered by WordPress